Veel gestelde vragen

Reserveren voor een weekend doe je door de ophaaldag en de terugbreng dag te selecteren.  Je kunt kiezen of je de motor op vrijdagavond tussen 19.00 en 19.30 ophaalt of zaterdagmorgen om 09.00 uur. Terugbrengen kan op zondagavond tussen 19.00 en 19.15.  We berekenen de normale dagprijs, dus geen toeslag voor het weekend.

Als je alleen voor zondag wilt huren dan haal je de motor zaterdag om 16.30 op en breng je hem zondagavond om 19.00 uur weer terug. Het systeem berekent dan wel een huurtarief van twee dagen (omdat het meer is dan 24 uur) maar wij corrigeren dat en brengen gewoon 1 dag in rekening.

Wij rekenen geen kosten per kilometer. Er komt dus niets meer bij de prijs die je per dag betaalt. Dit is wel op basis van fair-use policy. Dat betekent dat wanneer hier misbruik van wordt gemaakt wij gerechtigd zijn meer kosten in rekening te brengen. Normaal gebruik is tot 400 km op een dag. Ben je van plan meer te rijden dan 400 km op een dag neem dan even contact met ons op.

De borg voor de motor (€250 of €500) moet voldaan worden bij het ophalen van de motor. Dit kan contant, met credit card of PIN betaald worden. Als de motor weer terugkomt zoals hij wegging (zonder schade & afgetankt) wordt de borg binnen enkele dagen teruggestort op je bankrekening.

Je kunt elke motor huren waarvoor je een geldig rijbewijs hebt. We hebben een aantal motoren voor het A2 rijbewijs, voor de overige motoren heb je het normale A rijbewijs nodig.

Enkele motoren zijn voorzien bagage zoals zij & topkoffers. Kijk op de detailpagina van de motor en je ziet welke bagagemogelijkheden er zijn.

Wil je zelf bagage op de motor binden kijk dan goed uit dat je de motor niet beschadigd. Daarmee voorkom je dat het eigen risico in rekening wordt gebracht.

Een lekke band is altijd heel vervelend. Wij zorgen ervoor dat de motor met goede banden voor je klaar staat. Mocht je onderweg toch lekke band rijden dan kun je gebruik maken van de service-card die bij iedere motor wordt meegeleverd.  De alarmdienst zal dan kijken of een noodreparatie mogelijk is, anders zullen ze je afslepen naar een garage. Daar kun je de band laten vervangen. De kosten hiervan vallen onder het eigen risico van de berijder. 

De motor is WA+ Casco verzekerd, ook wel all-risk genoemd. Is de schade je eigen schuld dan heb je een eigen risico van € 1000,- Dit eigen risico kun je bij ons voor 10 euro per dag verzekeren naar 250,- 

Als je de motor komt huren willen we graag 2 legitimatiebewijzen zien en je moet de borg betalen. Dat kan met een PIN, creditcard of contant. Verder natuurlijk je motoruitrusting (helm, beschermende kleding). Heb je die niet dan kun je die ook bij ons huren.

Eigenlijk precies in de staat zoals hij wegging, afgetankt en zonder beschadigingen. Ga de motor niet met schurende materialen poetsen want dat geeft beschadigingen op het lakwerk of het windscherm. 

Het weer is en blijft onvoorspelbaar en soms kun je pech hebben. Meestal regent het niet de hele dag en zou je tussen de buien door best mooi kunnen rijden. 

Wil je de reservering op de motor toch annuleren hanteren wij de volgende procedure:
– Tot twee weken voor de reservering kosteloos annuleren;
– Tot één week voor reservering 50% van het huurbedrag;
– Minder dan één week voor de reservering wordt er 100% in rekening gebracht. 

Ja, die hebben we! Geef van te voren even aan waar je heen wilt en wij zoeken er een passende route bij. 

Huur je ook aan TomTom bij ons? Dan zetten we de routes vast voor je klaar op het apparaat. 

Als huurder ben je verplicht de motor ten alle tijden op slot te zetten (stuurslot + ART-4 slot). Dat betekent ’s avonds in de schuur bij je thuis maar ook terwijl je even bij zit te komen op een terrasje. Onze huurmotoren worden dan ook allemaal met een ART-4 goedgekeurd slot verhuurd. Om je aan dit slot te herinneren hebben we er ook een ‘reminder-kabel’ aan gehangen. Gebruik deze ook voor het slot je een keer verrast!